Cambuur kan koploper worden bij winst op MVV

10 okt 2019 - 14:36

Als Cambuur vrijdag de uitwedstrijd tegen MVV Maastricht weet te winnen, dan zijn de Leeuwarders alleen koploper van de Keuken Kampioen Divisie. NAC Breda is nu nog koploper, maar komt dit weekend net als de nummer drie De Graafschap niet in actie. Bij Cambuur zijn Giovanni Korte en Doke Schmidt nog geblesseerd. De verwachting is dat beide spelers volgende week aanhaken bij de groepstraining.

Trainer Henk de Jong fan SC Cambuur

Trainer Henk de Jong heeft een ruime keuze qua spelers. Hij kiest ervoor om Robin Maulun, die terug komt van een schorsing, niet op te nemen in de basis. Zijn vervanger, Stanley Akoy, heeft het goed gedaan en dus verandert De Jong niets. "Ik heb er over gepraat met Maulun", zo zegt De Jong. "Hij begrijpt heel goed dat ik nu niet kan wisselen. De ploeg heeft het goed gedaan en er zijn ruime overwinningen geboekt."

De Jong: "Geen titelfavoriet"

Henk de Jong wil Cambuur niet uitroepen tot titelfavoriet. "Wij zijn een beginnend ploegje. Maar het is een goed team met goede karakters. Er zit veel 'schwûng' in en dat voelt goed."

MVV staat op de voorlaatste plaats in de competitie, maar dat maakt de wedstrijdinstelling van Cambuur niet anders, zo zei De Jong. "Ik hoop dat wij weer fanatiek zullen spelen. Ons eigen spel spelen en de tegenstander vastzetten. MVV heeft het momenteel wat moeilijker, maar het is een mooie club met een hoop supporters."

Issa Kallon fan SC Cambuur

Issa Kallon bewaart niet al te beste herinneringen aan MVV uit. Vorig jaar werd de kleine Cambuur-aanvaller bekogeld met bier en waren er racistische spreekkoren in zijn richting. Kallon: "Ik wil daar nu niet echt diep meer op ingaan. Het is geweest. Die dingen horen niet thuis op een voetbalveld, maar ik neem dat vrijdag niet mee de wedstrijd in."

De wedstrijd MVV Maastricht-Cambuur begint vrijdag niet om 20.00 uur, maar om 20.45 uur.

Opstelling Cambuur: Stevens; Sambissa, Schouten, Mac-Intosh, Van Deelen; Hoedemakers, Jacobs, Akoy; Kallon, Mühren, Oratmangoen.

Trefwoorden: 
SC Cambuur voetbal MVV
(Advertentie)
(Advertentie)