Raadslid Nynke Koopmans uit Tytsjerk in nieuwe landelijke Stichting Stikstofclaim

10 okt 2019 - 08:45

De nieuwe Stichting Stikstofclaim wil verder onderzoeken hoe groot het stikstofprobleem nu werkelijk is voor de landbouw en de boeren. Oud-Statenlid en gemeenteraadslid Nynke Koopmans uit Tytsjerk is een van de vier bestuursleden van deze stichting.

Foto: Omrop Fryslân

Koopmans heeft afgelopen week haar lidmaatschap van de VVD opgezegd als protest op het stikstofbesluit. Ze kon zich niet meer vinden in de koers van de VVD, omdat de partij volgens haar de boeren in de uitverkoop zet. Hierna werd Koopmans door veel mensen benaderd die daar hetzelfde over denken. Oud-vakgroepvoorzitter bij de LTO Jan Cees Vogelaar heeft Koopmans gevraagd om deel uit te maken van de stichting.

Het stichtingsbestuur bestaat verder uit leden uit andere delen van het land: John Spithoven, Mieke Smits en Marcel Doeschot. Juristen en onderzoekers steunen de stichting, zoals Geesje Rotgers en Franca Damen (Kneppelhout Advocaten) en Jan Teun Fuller (Benthem en Gratama Advocaten).

Overheid terugfluiten

Volgens Stichting Stikstofclaim klopt het natuurbeleid van de regering niet en willen ze zelf metingen doen. Dit doen ze met name om te proberen "om toch de overheid terug te fluiten, om te laten zien dat ze het verkeerd hebben gedaan", zegt Koopmans. De stichting strijdt niet ergens tegen, maar wil vooral de boeren helpen voor hun bestaan. Boeren kunnen zich melden bij Stichting Stikstofclaim.

Nynke Koopmans oer Stichting Stikstofclaim

(advertinsje)
(advertinsje)