VIDEO: IepenUP Live met het grote water- en klimaatdebat

09 okt 2019 - 19:45

Ruim tweeduizend boeren zetten afgelopen dinsdag het land op zijn kop omdat ze zich door de politiek aan de kant voelen gezet. Er is wel degelijk iets aan de hand, het klimaat verandert, de zeespiegel stijgt en we krijgen meer neerslag - maar ook langere perioden van droogte. De kwaliteit van ons drinkwater staat onder druk en het is maar de vraag of we genoeg drinkwater houden.

De meningen over water en klimaat verschillen nogal. Bij het grote water- en klimaatdebat in IepenUP Live komen partijen met verschillende invalshoeken aan het woord.

Er zijn powercolleges van Cees Buisman van Wetsus en internationaal filmmaker John Dennis Liu.

Het panel bestaat uit Matthea de Jong (initiatiefneemster klimaatbrief), Jaring Brunia (biodiversiteitsboer), Paul van Erkelens (dijkgraaf), Wieger van der Meulen (boer), Harrie Graansma (Statenlid PVV), Pietrik Hoornstra (waterambassadeur Fryslân) en Nynke Dijkstra (boerin).

Ook praten we met mensen van Extinction Rebillion, Janke Jeltsje van Dijk, Gretha Oost, Agrarische Jongeren Fryslân en Us Bilang uit Hoornsterzwaag.

IepenUP live wordt elke woensdag uitgezonden vanuit Neushoorn in Leeuwarden. Belangstellenden zijn welkom vanaf 19:30 uur. De toegang is gratis. De uitzending is vanaf 20:00 uur te volgen via een livestream op de Facebookpagina's van IepenUP en Omrop Fryslân, Omropfryslan.nl en in de Omrop-app.

(Advertentie)
(Advertentie)