Politie onderzoekt beschieting woning Leeuwarden: "Het is een ernstige zaak"

09 okt 2019 - 12:58

De politie doet onderzoek naar het huis dat in Leeuwarden is beschoten. Dat was een woning aan de Willem Loréstraat en gebeurde in de nacht van dinsdag op woensdag om ongeveer twee uur. Het schot ging dwars door een raam van een bovenwoning. Hoewel meerdere mensen in huis waren, raakte niemand gewond.

Plysje ûndersiket wenningsjitterij Ljouwert

De politie neemt de zaak serieus. "Er is geschoten op een woning, er zit een gat in een raam, we hebben een patroonhuls veiliggesteld", vertelt Ernest Zinsmeyer, woordvoerder van de politie. "Het is een ernstige zaak, zeker als er mensen in de kamer zijn, gelukkig is die persoon ongedeerd. We zetten flink in op deze zaak en zijn op zoek naar meer informatie."

"We hebben gesproken met de mensen van de betreffende woning en zijn nog op zoek naar anderen die informatie hebben. Misschien hebben ze vooraf of achteraf wat gezien of gehoord. Dus heb je iemand zien lopen of iets dergelijks, geef ons dat door." De politie deed woensdagochtend buurtonderzoek.

Foto: CAMJO Media

Ernest Zinsmeyer van de politie

Foto: Kappers Media

Vuurwerk

Twee bewoners van het huis, Mark en Bart, hebben wel iets gehoord, maar dachten niet aan een beschieting. "Ik dacht dat het vuurwerk was en ben in bed gebleven. Later ben ik wel gaan kijken toen er politie was om te zien wat er aan de hand was." Zijn huisgenoot hoorde ook wel iets. "Maar ik dacht dat het ergens anders was en ben gaan slapen."

De jongen die in de beschoten kamer woont, kennen ze niet goed. "Hij woont er nog maar een weekje en ik heb nog niet veel met hem gesproken." Er zou dinsdagavond een junkie in de straat zijn geweest die schreeuwde en even later werd het schot gehoord.

Andere buurtbewoners hebben niets gehoord. "Ik ben net Doornroosje, als ik mijn kussen ruik, ben ik ben weg", zegt een oudere vrouw. Toen de politie aan de deur kwam voor buurtonderzoek hoorde ze wat er was gebeurd.

Ook de naaste buren hebben niets gehoord. "Ik ben er gewoon doorheen geslapen." Volgens haar is het een mooi buurtje. "Het is een volksbuurt, maar er zijn wel veel huisjesmelkers en daardoor wisselen de bewoners vaak."

Verslaggever Bauke Deelstra sprak met bewoners en buurtbewoners

(Advertentie)
(Advertentie)