MCL had in 2018 al maatregelen getroffen voor financieel herstelplan

08 okt 2019 - 17:31

"Zoiets is nooit leuk om te lezen, maar het komt niet onverwacht", zegt Patrick Vink van de raad van bestuur van ziekenhuis MCL in Leeuwarden. Hij reageert op het nieuws dat het ziekenhuis er financieel niet goed voor stond in 2018. Het onderzoek van BDO Accountants werd dinsdag bekend. Echter, het MCL wist wel dat het slecht ging en heeft vorig jaar al maatregelen genomen.

Sikehûs MCL yn Ljouwert - Foto: Omrop Fryslân, Joris Kalma

In het onderzoek staat dat het MCL een van de elf ziekenhuizen in Nederland is waarmee het financieel niet goed gaat. De rendementen staan onder druk, de kosten van huisvesting lopen op en de wachtlijsten worden langer. Medio 2018 constateerde het ziekenhuis zelf ook dat het niet goed ging. Op grond daarvan is er een herstelplan gemaakt.

Wachtlijsten wegwerken in 2019

Is het schadelijk voor het ziekenhuis dat het nu zo negatief in het nieuws komt? Nee, zegt Vink. Hij is blij met de vooruitgang die ze nu boeken. Het ziekenhuis wil door efficiënter en doelmatiger te werken het jaar 2019 gebruiken om de wachtlijsten weg te werken. Het is de bedoeling dat meer patiënten sneller hulp krijgen dan in het verleden het geval was.

Mogelijk kan het slechte nieuws uiteindelijk ook goed uitpakken, zegt Vink. "We hebben het in 2018 gewoon niet goed gedaan. Eigenlijk is het voor onze patiënten en onze regio misschien wel goed geweest, omdat we een goed herstelplan hebben gemaakt. "

Patrick Vink van de raad van bestuur van ziekenhuis MCL

(advertinsje)
(advertinsje)