Speeddatedag voor banen in de zorg in Noord-Nederland

08 okt 2019 - 11:55

Friese thuiszorgorganisaties houden dinsdag een 'speeddate-dag'. Ze hopen daarmee het tekort aan personeel op te lossen. Onder andere Interzorg, Thuiszorg het Friese Land, Fokus Wonen, ZuidOostZorg, Zienn, Zorggroep Liante en Noorderbreedte hopen met de speeddate in gesprek te komen met geïnteresseerden of hun zelfs een baan aan te bieden.

Foto: Omrop Fryslân, Andries Bakker

Bij Fokus Wonen bijvoorbeeld zijn ze dringend op zoek naar personeel. Mensen die geen opleiding in de zorg hebben, zijn ook welkom. "Fokus Wonen kan net als al die andere zorgorganisaties goed mensen gebruiken," zegt woordvoerder Marcel Bellinga. "Dat kunnen ook mensen zijn die een overstap willen maken in hun carrière. Zij kunnen gebruik maken van een interne opleiding."

De speeddate-dag wordt gecoördineerd door vacature-site Zorgplein Noord. Zij zien dat er steeds meer behoefte is aan zorgpersoneel in Noord-Nederland. Waren er in 2014 tweeduizend vacatures, nu zijn het er ruim 2700.

Eind 2018 werkten bijna 1 op de 5 mensen in Fryslân in de zorg. Dat zijn 52.500 personen, 19% van alle werkenden in de provincie.

Het aantal 75-plussers in Fryslân neemt toe. In 2019 zijn het er 58.700, en in 2039 zullen het er naar verwachting 102.000 zijn. De vraag naar zorg zal daardoor ook toenemen.

Bron: Zorgplein Noord

(Advertentie)
(Advertentie)