Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel willen jongeren op gewicht krijgen

Jongens en meisjes in de gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel krijgen de komende jaren nog meer de mogelijkheid om gezond op te groeien. Wethouders Margreet Jonker en Andries Bouwman hebben maandag hun handtekening gezet onder de overeenkomst Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG).
Griente en fruit © Shutterstock.com

Gemakkelijker om gezond te leven

Zorgverleners, scholen, sportclubs en het bedrijfsleven. Iedereen in de zogenoemde JOGG-gemeenten zet zich in voor een leven met voldoende beweging, meer water drinken en gezonder eten. Volgens wethouder Jonker wordt het zo leuker om gezonder tel leven. De gemeenten willen met de jongeren in gesprek gaan om een gezondere keuze te maken.
Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel zijn al drie officiële JOGG-gemeenten. Ze verlengen dit jaar met nog eens drie jaar. Zo hebben ze allebei de campagne 'Drink Water' uitgevoerd. En er wordt meer gedronken, zo blijkt uit nieuwe cijfers van de GGD-Fryslân. Het eten van groente en fruit gaat volgend jaar meer aandacht krijgen van de gemeenten.
© ANP
De Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) is gebaseerd op een methode beproefde uit Frankrijk. Het hoofddoel is om de stijgende lijn van overgewicht en obesitas bij kinderen aan te pakken.