Boekekast #2: De nacht van Mare van Willem Schoorstra

06 okt 2019 - 10:38

Luister jij graag naar Friese verhalen? Dan hebben we goed nieuws voor je. Omrop Fryslân heeft in samenwerking met Boeken fan Fryslân een podcast ontwikkeld met de mooiste Friese boeken en verhalen van dit moment: de Boekekast. In deze tweede Boekekast een fragment uit 'De nacht fan Mare' van Willem Schoorstra. Hij leest het zelf voor.

Foto: Omrop Fryslân

De 17-jarige Mare en 22-jarige Thomas zijn de hoofdpersonen in 'De nacht fan Mare'. Ze ontmoeten elkaar eind jaren tachtig in Leeuwarden, bij een legendarisch concert van Herman Brood in de Prinsentuin. Tegen het decor van rock'n roll, politiek bewustzijn en seksuele uitspattingen en onderdrukking ontwikkelt zich een relatie die alles met verslaving te maken heeft.

Willem Schoorstra

In 2001 debuteerde Willem Schoorstra met poëzie. Niet veel later volgden een verhalenbundel en enkele romans. Voor 'De nacht fan Mare', in 2017 verschenen bij Het Nieuwe Kanaal, kreeg hij de Rink van der Veldeprijs.

De Boekekast is een podcast met Friese verhalen en fragmenten uit Friese boeken. Boekekast is een initiatief van Boeken fan Fryslân en Omrop Fryslân. Zestien weken lang wordt er iedere zondag een nieuw verhaal of boekfragment gepubliceerd. Boekekast is te beluisteren op de website van Omrop Fryslân, in de podcastapp en op Spotify. Kijk voor meer informatie over Boekekast op omropfryslan.nl/boekekast.

(Advertentie)
(Advertentie)