SC Heerenveen pakt eerste thuisoverwinning tegen PEC Zwolle

SC Heerenveen heeft zaterdagavond in het Abe Lenstra Stadion met 1-0 gewonnen van PEC Zwolle. In een wedstrijd zonder veel hoogtepunten bracht de goal van Michell van Bergen vlak voor rust de Feansters de eerste thuisoverwinning.
© Orange Pictures
In de beginfase waren er speldenprikjes van beide ploegen. Aan de kant van Heerenveen was het aanvoerder Hachim Faik die het met een vrije trap, een kopbal en een afstandsschot probeerde en Lennart Thy schoot hard over het goal van Heerenveenkeeper Warner Hahn.

Voorsprong voor de rust

In de 36ste minuut werd PEC Zwolle gevaarlijk via oud-Heerenveenspeler Dennis Johnson. Zijn schot van dichtbij ging via Faik over. Aan de andere kant kwam Van Bergen voorbij zijn directe tegenstander, maar hij kon net niet Jens Odgaard bereiken.
Beide ploegen leken met een 0-0 stand de rust in te gaan, maar net daarvoor kreeg Van Bergen met wat geluk de bal mee van Odgaard. Van Bergen kon alleen voor de keeper de 1-0 voor Heerenveen maken. Zo ging de ploeg van trainer Johnny Jansen toch met een voorsprong de kleedkamers in.

Heerenveen gevaarlijk

In het eerste kwartier na rust werd Heerenveen twee keer gevaarlijk. Eerst kon Zwolle-keeper Xavier Mous net redding brengen op een schot van Woudenberg. Uit de hoekschop die volgde stond Odgaard in de weg bij een schot van Faik. Zwolle kwam in het eerste deel van de tweede helft niet verder dan een afzwaaier van Thy.
Ook in het restant van de wedstrijd kwam de ploeg van Jansen niet echt in de problemen. Heerenveen kreeg nog de grootste kansen op een tweede goal. Van Bergen schoot over, Ejuke kon een uitbraak van de Feansters niet verzilveren en Dresevic zijn kopbal ging over. In de laatste minuten van de wedstrijd probeerde Zwolle het nog met een lange bal, maar Heerenveen kon met enige moeite standhouden.
SC Heerenveen- PEC Zwolle 1-0 (1-0) 45. Van Bergen 1-0.
Opstelling SC Heerenveen: Hahn; Floranus, Dresevic, Botman, Woudenberg; Kongolo (63/Halilovic), Faik, Veerman; Van Bergen (86/Akujobi), Odgaard (90/Høegh), Ejuke.