Trainer Jansen: "Super gemotiveerd om een goed resultaat neer te zetten"

04 okt 2019 - 19:32

Na de knappe 0-3 overwinning op VVV-Venlo treft Sportclub Heerenveen zaterdag PEC Zwolle. Voor trainer Johnny Jansen is er geen aanleiding om zijn elftal te wijzigen. Hij start tegen PEC met dezelfde elf namen als vorige week. "Ik heb een goed gevoel over hoe we het de laatste weken met elkaar doen. Dat wil ik graag nu aan vasthouden", zegt Jansen.

Middenvelder Jordy Bruijn was aan het begin van de competitie een van de nieuwe gezichten van SC Heerenveen. De 23-jarige middenvelder kon de eerste wedstrijden onder Johnny Jansen rekenen op een basisplaats.

Bruijn speelde als rechtsbenige middenvelder als hangende linksbuiten. Hij moest voor balans op het middenveld zorgen en kon aanvallend voor impulsen zorgen. De eerste vijf wedstrijden had hij een basisplaats, maar sinds de komst van Joey Veerman is hij die kwijtgeraakt.

"Kans komt vanzelf weer"

"Het is heel simpel, had ik er tien gescoord dan had ik er nooit uit gegaan", zegt Bruijn. "We hebben een goede selectie, met veel goede spelers. Voor nu zit ik even op de bank, maar die kans komt vanzelf wel weer. Ik weet zeker dat ik er binnenkort weer in sta."

PEC Zwolle verloor afgelopen weekeinde met 0-4 van PSV. De ploeg van John Stegeman heeft tot nu toe twee wedstrijden gewonnen, uit bij FC Emmen (1-3) en thuis van RKC Waalwijk (6-2). In die laatste wedstrijd was oud-Heerenveen aanvaller Reza Ghoochannejhad de gevierde man door als wisselspeler vier keer te scoren.

Ik laat de basiself intact.

Trainer Johnny Jansen

Johnny Jansen heeft in het verleden veel met Ghoochannejhad gewerkt. "Ik denk dat die jongens (Reza en Dennis Johnsen) ook wel gebrand zullen zijn, om hier te laten zien dat ze goed kunnen voetballen. Ik denk dat ze supergemotiveerd zullen zijn om hier een goed resultaat neer te zetten. Ik heb Reza het liefst ver van onze goal, dan kan hij geen goal maken. "

Wachten op thuisoverwinning

Na vier thuiswedstrijden wacht Heerenveen nog altijd op de eerste overwinning in eigen huis. Afgelopen seizoen kwam die eerste overwinning in het Abe Lenstra Stadion pas op 1 december. Maar op basis van de statistieken kunnen de Friezen met vertrouwen naar het treffen met PEC Zwolle vooruitkijken.

Van de afgelopen negen keer dat de beide ploegen elkaar troffen in het Abe Lenstra Stadion in de eredivisie won Heerenveen vijf keer. PEC Zwolle won eenmaal. "Op papier zijn we sterker dan Zwolle. We hebben gewoon de betere spelers."

Opstelling Heerenveen: Hahn; Floranus, Dresevic, Botman, Woudenberg; Kongolo, Faik, Veerman; Van Bergen, Odgaard, Ejuke.

(advertinsje)
(advertinsje)