Cambuurverdediger Jordy van Deelen kan tegen oude club periode pakken

Cambuur kan vrijdagavond de allereerste prijs van dit seizoen binnenhalen. Als de concurrentie punten verspeelt en Cambuur wint zelf van Excelsior, dan is de eerste periodetitel een feit. Iemand die alles weet van Excelsior is Cambuurverdediger Jordy van Deelen.
Wedstriid fan 'e wike
Net alleen maakte Van Deelen zeven jaar geleden zijn debuut in het betaalde voetbal voor Excelsior, zijn vriendin is de presentatrice van het Excelsior Journaal. "Maar ze is nu even voor Cambuur!", zegt Van Deelen.

2017 laatste keer

Bovendien is Van Deelen de enige Cambuurspeler die erbij was, de laatste keer dat de Leeuwarders een periodetitel pakten. Op 21 april 2017 waren de Leeuwarders in een galavoorstelling met 5-0 te sterk voor RKC Waalwijk.
Deze vrijdag kan het dus opnieuw zo ver zijn. En dat is knap, gezien het programma. Zo hebben de Leeuwarders de confrontaties met titelkandidaten De Graafschap en NAC Breda al achter de rug. Dat zijn enige twee wedstrijden die Cambuur tot nu toe verloor, de andere zes werden allemaal gewonnen.
Het volledige interview met Jordy van Deelen:
Jordy van Deelen
Cambuur tegen Excelsior is de Wedstriid fan 'e wike bij Omrop Fryslân. Het duel begint vrijdagavond om 20.00 uur en is live te volgen op de radio. Verslaggever Andor Faber verzorgt het commentaar. Bovendien houdt presentator Roelof de Vries u vanuit de studio op de hoogte van wat de concurrentie van Cambuur doet. Zaterdag in het Cambuur Sjoernaal een uitgebreide samenvatting van het duel, met ook de reacties na afloop.