Freedsmerk over boerenprotest: "Schiphol blokkeren, dat helpt!"

04 okt 2019 - 13:45

Het was de week van het grote boerenprotest in Den Haag. Het heeft de boeren veel aandacht en goodwill opgeleverd, maar de vraag is wel hoe het nu verder moet. Eerste de politiek aan het woord laten of met meer acties komen? Op de markt in Leeuwarden liepen de meningen ver uiteen.

Foto: Omrop Fryslân, Gerrit de Boer

Volgens sommigen is dit hét moment om door te gaan: "De startbaan bij Schiphol blokkeren, dat helpt ook!" Anderen waren bang dat zo iets juist verkeerd uitpakt: "Voor je het weet heb je dezelfde reputatie als de Franse boeren. Dat moet je niet willen!"

De bakker op de markt verwees naar het hek dat de trekkers omver reden. "Als ze zo iets bij Schiphol doen, dan loopt dat anders af, ben ik bang." Een klant bij de groenteboer vertelde dat hij vaak met weemoed terugdenkt aan de kleine boerderij van zijn grootmoeder. "Kleinschalig, die kant moeten we weer op. Daar wil ik dan ook wel wat meer voor betalen."

Bij anderen overheerste het cynisme: "Heb je die politici wel gezien op dat toneel? Ze praten de boeren naar de mond. Zo de wind waait, waait mijn jasje!" En: "Nee, de boeren zijn echt nog niet klaar. Op Facebook zag ik dat ze alweer klaarstaan voor nieuwe acties." Iemand anders zei: "Ze hebben respect voor de boeren. En voor de trekkers!"

Verslaggever René Koster peilde de meningen op de freedsmerk over het boerenprotest

Trefwoorden: 
freedsmerk boerenprotest
(Advertentie)
(Advertentie)