'Drugsjachtwerf' Nerushoek in Terherne mag toch open blijven

02 okt 2019 - 15:10

Jachtwerf Nerushoek in Terherne kan toch open blijven, Dat schrijft de gemeente De Fryske Marren in een brief aan de betrokkenen. Eerder dreigde de gemeente om de jachtwerf te sluiten vanwege de vondst van een hennepkwekerij. Wel moeten het woonhuis van de 47-jarige eigenaar en een paar loodsen op het terrein zes maanden dicht.

De hennepkwekerij die in de haven van Terherne is ontdekt - Foto: Omrop Fryslân

Begin juni trof de politie op de werf een hennepkwekerij aan, De eigenaar van de jachthaven wordt door justitie verdacht van het verbouwen van de hennep.

'Dit besluit is niet uit te leggen'

Advocaat Ad Speksnijder, die de verdachte bijstaat, laat weten dat hij het niet eens is met de maatregel. "Het sluiten van enkele loodsen en de woning van mijn cliënt is buiten alle proporties. Dit besluit is niet uit te leggen. Er komt dan ook een kort geding tegen het sluiten van de woning van mijn cliënt. Die heeft namelijk geen enkele relatie tot het misdrijf waar hij van wordt verdacht." Ook maakt de advocaat bezwaar tegen het sluiten van een van de loodsen op het terrein. Eerder zei Speksnijder al dat de zaak 'heel erg wordt opgeblazen'.

Tientallen zienswijzen

Begin augustus zei burgemeester Fred Veenstra van De Fryske Marren nog dat hij de volledige jachtwerf een halfjaar wilde sluiten, maar tientallen mensen waren het daar niet mee eens. Er kwamen toen dan ook tientallen zienswijzen binnen bij de gemeente tegen dat besluit.

Jachthaven Nerushoek in Terherne heeft zo'n vijftig ligplaatsen. Ook wonen daar verschillende mensen permanent. Huurders en ook andere Terhernsters hadden er moeite mee dat zij mogelijk de dupe zouden worden van een besluit van de burgemeester om de jachthaven te sluiten.

(advertinsje)
(advertinsje)