LIVEBLOG: Friese boeren protesteren op het Malieveld in Den Haag

01 okt 2019 - 18:00

Meer dan driehonderd tractoren uit Fryslân, Groningen en Drenthe reden dinsdagochtend naar Den Haag. Ze hebben de hele nacht gereden om op tijd op het Malieveld aan te komen. Daar demonstreren ze dinsdagmiddag tegen de stikstofplannen en voor een beter landbouwbeleid. Volg hieronder alles over het boerenprotest in dit liveblog.

19:55
Friese vlag op de kop in Minnesota

Er waren veel boeren en andere mensen die hun protest uitten door een Nederlandse of Friese vlag op de kop te hangen. In de zeevaart is zo'n vlag op z'n kop een teken van nood. Het ophangen van zo'n vlag gebeurde niet enkel in Nederland, ook boer Kor Mulder uit Aldeboarn die nu in Minnesota woont heeft een vlag op z'n kop opgehangen bij zijn boerderij. In april van dit jaar heeft Omrop Fryslân diverse berichten over hem en zijn zonen geschreven, die door een aflopend visum niet in Amerika mogen blijven.

De flagge by Kor Mulder yn Minnesota - Foto: Kor Mulder
19:09
Waar is er file?

Wilt u weten waar nog precies file is in het land door boeren die naar huis terug rijden, kijk dan op de website van de ANWB.

18:04
Fryslân Hjoed over het protest in Den Haag
16:44
Vertraging van bussen uit Groningen vandaan

Vervoerder Arriva waarschuwt dat ook bussen die vanuit de stad Groningen naar Fryslân toe rijden, te maken kunnen hebben met vertraging door protesterende boeren bij het station.

(advertinsje)
(advertinsje)