Monteurs halen laatste kinderziekten uit nieuwe brug bij Burgum

30 sep 2019 - 12:25

Inwoners van Burgum en omgeving hebben al een tijdlang de buik vol van de nieuwe brug Burgumerdaam, over het Prinses Margrietkanaal. Er zijn geregeld storingen, waardoor auto's en fietsers een heel eind moeten omrijden. En dat terwijl de brug nog maar net in werking is gesteld. De provincie voert maandag extra werkzaamheden uit, en hoopt dat de problemen daarmee zijn opgelost.

Monteurs halen kinderziektes uit nieuwe brug Burgum

In de kelder van de brug zitten allerlei computers. Kees Steneker van de provincie legt uit wat daar allemaal mis mee kan gaan. "Het zijn vaak technische onderdelen die uitvallen. Wij doen nu ons best om de brug zo optimaal mogelijk te laten draaien. Daarbij kun je denken aan de techniek, maar ook aan het elektrische of hydraulische deel van de brug. Deze zaken moeten goed op elkaar afgestemd zijn."

Foto: Omrop Fryslân, Bauke Deelstra

Kinderziektes

Om er zeker van te zijn dat alles het goed doet, hebben verschillende monteurs contact met elkaar via portofoons. Ze bekijken verschillende onderdelen die voor een storing kunnen zorgen. Denk aan water in de kelders of zelfs water in een kabel: "Het is en blijft techniek, met kinderziektes. Het gebeurt wel vaker dat we bij nieuwe bruggen in het begin van dit soort kleine storingen tegenkomen."

Bauke Deelstra nam een kijkje bij de brug in Burgum

(Advertentie)
(Advertentie)