Boekekast #1: De parallaks van Janneke Spoelstra

29 sep 2019 - 09:41

Luister jij graag naar Friese verhalen? Dan hebben we goed nieuws voor je. Omrop Fryslân heeft in samenwerking met Boeken fan Fryslân een podcast ontwikkeld met de mooiste Friese boeken en verhalen van dit moment: de Boekekast. In deze eerste Boekekast een fragment uit De parallaks' van Janneke Spoelstra. Het fragment wordt voorgelezen door Karen Bies.

Foto: Omrop Fryslân

In de roman 'De parallaks' komen drie vrouwelijke hoofdpersonen aan het woord: Famk die dertig wordt, Lokke die vijftig wordt en Wyb die zeventig wordt. Alle drie identificeren ze zich als lesbisch, maar door het leeftijdsverschil is het perspectief heel anders. Hoe kijken de vrouwen naar hun omgeving? En hoe kijkt de omgeving naar hen?

Janneke Spoelstra

Janneke Spoelstra debuteerde in 2004 met de dichtbundel 'Goeie is it wachtwurd'. Er zijn meerdere dichtbundels van haar verschenen. Ook heeft Janneke een verhalenbundel geschreven. 'De parallaks' is de debuutroman van de schrijfster en uitgegeven bij de Afûk.

De Boekekast is een podcast met Friese verhalen en fragmenten uit Friese boeken. Boekekast is een initiatief van Boeken fan Fryslân en Omrop Fryslân. Zestien weken lang wordt er iedere zondag een nieuw verhaal of boekfragment gepubliceerd. Boekekast is te beluisteren op de website van Omrop Fryslân, in de podcastapp en op Spotify. Kijk voor meer informatie over Boekekast op omropfryslan.nl/boekekast.

(Advertentie)
(Advertentie)