Heerenveen pakt tweede overwinning van seizoen

28 sep 2019 - 20:26

SC Heerenveen heeft zaterdagavond in de eredivisie gewonnen van VVV Venlo. In Limburg werd het 3-0 voor Heerenveen, na twee vroege goals van Chidera Ejuka en een late goal van Jens Odgaard. Het is de tweede overwinning in acht wedstrijden voor de Feansters.

Foto: www.orange-pictures.nl

Heerenveen ging fel van start tegen de ploeg uit Venlo. Al na zeven minuten schoot Joey Veerman de bal van afstand op de lat. Een minuut later was het wel raak, toen Ejuke de 1-0 maakte na goed werk van Floranus. Vijf minuten later, nog steeds in het eerste kwartier, maakte keeper Kirschbaum van VVV een grote fout waardoor Ejuke er ook 2-0 van kon maken.

Het leek erop dat Heerenveen de wedstrijd onder controle had, maar kwam na twintig minuten toch in de problemen. Na een kleine overtreding van Botman ging de spits van VVV, Haji Wright, naar de grond. Scheidsrechter Gözübüyük vond het genoeg voor een penalty. Wright nam die zelf en zag hoe keeper Warner Hahn de bal knap uit de goal hield.

Fluitconcert van thuispubliek

Met twee doelpunten voorsprong kon Heerenveen de eerste helft eenvoudig uitspelen en dat deed de ploeg van Johnny Jansen dan ook. De laatste paar minuten had VVV wel een optisch overwicht in het veld maar de aansluitingstreffer leverde dat niet op. De thuisploeg kreeg dan ook een fluitconcert van het eigen publiek toen Gözübüyük voor de rust floot.

In de tweede helft probeerde VVV om de Feansters onder druk te zetten. Mede door een dubbele wissel speelde de ploeg wat aanvallender, wat een kans opleverde voor Cattermole. Aanvaller Van Bergen kon de inzet van de Engelsman echter van de lijn halen.

VVV komt, Heerenveen wint

Na een kwartiertje waaide de storm van VVV weer wat over en kon Heerenveen de controle terugpakken. VVV kreeg zo nu en dan nog wel een kansje maar Yeboah en Sinclair kregen de bal niet langs Warner Hahn. De ploeg van Robert Maaskant had wel veel meer balbezit, maar grote kansen leverde dat niet op.

Aan de andere kant van het veld maakte Jens Odgaard er na een snelle counter met zijn derde goal van het seizoen 3-0 van. Door de overwinning staat Heerenveen nu op tien punten uit acht wedstrijden. Daarmee staat de ploeg van Johnny Jansen in de middenmoot.

VVV Venlo - SC Heerenveen 0-3 (0-2) 8. Chidera Ejuke 0-1, 13. Chidera Ejuke 0-2, 87. Jens Odgaard 0-3.

Opstelling SC Heerenveen: Hahn, Floranus (82/Van Rhijn), Dresevic, Botman, Woudenberg, Veerman (68/Bruijn), Faik, Kongolo, Ejuke (90/Halilovic), Odgaard, Van Bergen.

Trefwoorden: 
SC Heerenveen VVV eredivisie
(advertinsje)
(advertinsje)