Massaal in de rij: publiek kan op de foto met bekende Jasper 366

28 sep 2019 - 20:24

Jasper 366 is nog altijd een fenomeen. Dat bleek zaterdag maar weer bij een zogenoemde 'meet and greet' met de Friese hengst. In Oenkerk kwamen meer dan honderd mensen op de fotosessie met de 'koning' onder de Friese paarden af.

Jasper was de grote publiekstrekker op de jubileumdag de paardensportvereniging Trynwâlden. De vereniging bestaat 50 jaar en vierde dat zaterdag et een dag vol festiviteiten waarbij ze zoveel mogelijk gebruikt maakten van de capaciteiten van de (oud-)leden. Zo was er een dressuurclinic van Willem de Jong en een demonstratie van springruiter Folkert Kelderman. Ook de familie Wijma, de eigenaars van Jasper 366, waren in het verleden lid van PSV Trynwâlden.

Bekendste hengst

De Friese hengst Jasper 366 is ondertussen al 24 jaar en de bekendste hengst uit Fryslân. Zijn stamboom is bijna eindeloos. Wanneer hij de ring inkomt bij de jaarlijkse paardenkeuring in Leeuwarden, gebeurt er iets bijzonder met het publiek en houden sommige mensen het niet droog.

Dinsdag is in het TV-programma HEA! van Omrop Fryslân een sfeervolle reportage over de Meet & Greet met Jasper 366 te zien.

Trefwoorden: 
KFPS Friese paarden Jasper 366
(advertinsje)
(advertinsje)