Geen bezwaren, dus bouw Cambuurstadion kan doorgaan: "Een echte boppeslach"

27 sep 2019 - 17:30

De ontwikkeling van het nieuwe Cambuurstadion kan doorgaan. De tijd waarin beroep kon worden aangetekend is op 19 september verlopen en de reserveweek is ook voorbij. De Raad van State geeft nu aan dat er geen beroepen in zijn gediend. "Het is nu onherroepelijk, een echte 'boppeslach'", zegt wethouder Hein de Haan.

Sa moat it nije stadion derút sjen - Foto: Bureau voor Widdershoven architectuur en architecten BV

Het bestemmingsplan is nu definitief. De gemeente Leeuwarden en Stadion Ontwikkeling Cambuur kunnen dan ook verder met de voorbereiding op het nieuwe stadion. "We kunnen los."

Het is blijkbaar een plan met heel veel draagvlak, dat is heel mooi.

Wethouder Hein de Haan

Dat niemand bezwaar heeft aangetekend, is volgens De Haan bijzonder. "Voor zo'n hartstikke groot plan, met achttien zienswijzen, is het bijna niet voor te stellen dat er geen beroep wordt aangetekend. Dat is toch gebeurd en dat is een groot compliment waard. Het is blijkbaar een plan met heel veel draagvlak, dat is heel mooi."

De gemeente informeert binnenkort de raad, de werkgroep en belanghebbenden over de verdere planning van het project.

Wordt stikstof een probleem?

De uitstoot van stikstof moet nog wel opnieuw worden berekend. "Het bestemmingsplan is onherroepelijk, daarvoor liggen de bouwrechten er. Maar de omgevingsvergunningen moeten nog wel worden aangevraagd en verleend", zegt De Haan. "Daarbij kijken we ook naar stikstof. Dat moeten we opnieuw berekenen, maar we zien het met vertrouwen tegemoet. We hebben het eerder ook berekend en toen bleek dat er geen extra stikstof uitkwam bij het project. Maar het is wel waar, we moeten het nog opnieuw berekenen."

Hein de Haan

(advertinsje)
(advertinsje)