Kunstverkoop in Noord-Nederland blijft achter op andere delen van het land

27 sep 2019 - 11:14

De kunstverkoop in Noord-Nederland blijft nog achter op andere delen van ons land. Daarom wordt de kunstbeurs Art Noord een jaarlijks evenement.

Museum Belvédère in Heerenveen schuift van donderdag tot en met zondag alle stukken aan de kant om plaats te maken voor de laagdrempelige kunstbeurs Art Noord. Achttien galeries, vooral uit het Noorden, tonen en verkopen werk.

Kunsthandelaars en -galeries hebben het de afgelopen jaren zwaar gehad. De kunstverkoop moet in het Noorden veel beter, vindt Han Steenbruggen van Museum Belvédère. En er moet waardering komen. "Zeker in verhouding tot wat er gebeurt in andere delen van het land met grote beurzen en hoge prijzen."

Er zijn volgens de deelnemers meer evenementen nodig om verkopers en publiek bij elkaar te brengen.

Vanwege het succes van de vorige twee edities moet Art Noord een jaarlijkse beurs worden om zo de kunstwereld te stimuleren. De organisatie en deelnemende galeriehouders verwachten weer een paar duizend bezoekers, al zijn dat natuurlijk niet allemaal kopers.

Naast namen als Sjoerd de Vries en Kamagurka hangen er ook acht jonge talenten op de beurs. Jury en publiek gaan hun werk beoordelen. Zondag is er nog een stoomcursus kunstkopen, alles om de handel en het kunstklimaat in het Noorden te bevorderen.

(advertinsje)
(advertinsje)