Rookgordijn bij Cambuur over vervanging Maulun

26 sep 2019 - 14:04

Trainer Henk de Jong wil nog niet vertellen hoe hij SC Cambuur vrijdag laat spelen in de wedstrijd tegen FC Volendam. Er is twijfel over de vervanging van Robin Maulun. De Franse middenvelder kreeg maandag rood in het duel met Jong PSV en is twee wedstrijden geschorst.

Trainer Henk de Jong

Er zijn drie varianten die worden overwogen door de coach van de Leeuwarden. Eentje met Giovanni Korte, eentje met Stanley Akoy en een derde die De Jong niet wil prijsgeven. Twijfels dus, al is het ook niet zo erg dat De Jong er hoofdpijn van heeft. "Dat heb ik weinig. Vroeger wel eens, want ik vond uitgaan wel leuk. Maar dat was 's middags alweer voorbij. Hierover heb ik ook geen hoofdpijn. Dit hoort bij voetbal."

Volendam niet wijzer maken

De reden dat De Jong zijn opstelling niet bekendmaakt, is dat hij tegenstander FC Volendam niet wijzer wil maken. "Laat ze hier maar komen om het te achterhalen. Laat ze die kilometers maar maken", vertelt De Jong.

Wie nog niet inzetbaar zijn, zijn Jarchinio Antonia en Doke Schmidt. Beiden trainden donderdag wel op het veld. Antonia deed zelfs alweer een deel met de groep mee. De verwachting is dat Schmidt volgende week weer deels mee kan doen met de groepstraining.

Robert Mühren

Een Volendammer tegen FC Volendam

Spits Robert Mühren van SC Cambuur ontmoet vrijdag in FC Volendam de ploeg uit zijn woonplaats. Maar het nuchtere dat de inwoners van Volendam typeert, zit ook in het karakter van Mühren: "Het is niet anders dan andere wedstrijden. Het speciale is dat er meer mensen komen kijken. Voor mij is het de eerste keer in competitieverband tegen FC Volendam. Het heeft wel wat, maar niet dat ik er niet van slaap", lacht de topscorer van de Leeuwarders. Volgens Mühren ligt de kracht van Volendam bij het voetballende. "We moeten kijken hoe we een hele wedstrijd lang FC Volendam onder druk kunnen zetten. Als we dat niet doen, kunnen zij goed voetballen en heel gevaarlijk worden."

Foto: Orange Pictures

De wedstrijd tussen FC Volendam en SC Cambuur begint vrijdagavond om 20.00 uur en is live te volgen bij Omrop Fryslân op de radio. Verslaggever Andor Faber verzorgt het commentaar vanuit het Kras Stadion in Volendam. Zaterdag in het Cambuur Sjoernaal een uitgebreide samenvatting van het duel.

(Advertentie)
(Advertentie)