Harkemase Boys spekt de kas met wedstrijd tegen FC Groningen

25 sep 2019 - 20:20

Een wereldgoal van Dennis van Duinen, 10.000 euro in de kas en een wedstrijd tegen FC Groningen. De overwinning van dinsdag in Scheveningen brengt Harkemase Boys meer dan alleen maar een ronde verder.

Volgens vice-voorzitter Sippe Heeringa van Harkemase Boys levert de overwinning sowieso 10.000 euro op. Dat is een vergoeding van de KNVB. In de voorrondes kreeg de club ook al twee keer 3.000 euro. "Maar daar komt de kaartverkoop ook nog bij. We weten natuurlijk niet hoeveel mensen er op afkomen, maar ik denk tussen de 2.500 en 4.000. Dat zou mooi zijn." Tegen Feyenoord waren er in 2009 bijna 6.000 toeschouwers.

Voor Jesse Renken wordt het duel tegen FC Groningen helemaal een speciaal duel. "Morgen om half acht sta ik weer bij mijn werkgever op de stoep. Maar ik zit straks wel met een glimlach op de fiets."

Renken treft eind oktober spelers die hij wel eens heeft behandeld. "Er zijn jongens die ik inderdaad wel eens op de tafel heb gehad. Ze riepen ook al de hele week dat we even winnen moesten. Zodat ze niet helemaal naar Scheveningen hoefden te rijden."

Dennis van Duinen werd man van de wedstrijd met zijn goal. Een volley vanaf de rand van het zestienmetergebied vloog de kruising in. Bovendien was het de enige goal. Van Duinen maakt de laatste tijd vaker mooie goals. "Ze gaan er momenteel lekker in ja."

Blunder

Toch staat Van Duinen bij het grote publiek bekend om zijn blunder in 2017 tegen Capelle. "Ik had het er niet meer over, maar misschien helpt dit nog een beetje."

Trainer Hans de Jong heeft heel wat clubs versleten in Noord-Nederland, maar hij heeft nog nooit in Groningen gewerkt. "Maar je merkt aan alles dat dit leeft bij de clubs. Veel spelers hebben een verleden bij FC Groningen. Maar het is natuurlijk ook geweldig om te spelen tegen een betaald voetbalclub."

De laatste keer was in 2013, toen Harkemase Boys met 8-0 verloor van NEC. Bijzonder was ook de weedstrijd tegen Feyenoord in 2009, met de goal van eigen helft van Ron Vlaar (0-5). In 2011 wonnen ze verrassend na verlenging met 4-2 van Willem II. Daarna troffen ze in het Abe Lenstra Stadion sportklub Hearrenfean.

Die wedstrijd gingen 8.000 Harkieten mee naar Heerenveen, maar Heerenveen won wel met 6-1.

Het is nog niet zeker wanneer de wedstrijd gespeeld wordt. Normaal gesproken is dat woensdag 30 oktober, maar FOX Sports kan ook besluiten om de wedstrijd live uit te zenden. Dinsdag 29 of donderdag 31 oktober zijn dan ook nog opties. Als de wedstrijd live wordt uitgezonden zal de tijd 18.45 uur of 20.45 uur worden.

(advertinsje)
(advertinsje)