Harkemase Boys treft FC Groningen in eerste ronde om KNVB-beker

24 sep 2019 - 22:17

De voetballers van Harkemase Boys hebben dinsdagavond met 1-0 van Scheveningen gewonnen. Op Sportpark Houtrust speelden de Friezen de tweede kwalificatieronde in de race om de KNVB-beker. In de eerste ronde van het landelijk bekertoernooi nemen ze het op tegen eredivisieclub FC Groningen.

Foto: OrangePictures

Het duel begon met een flinke tegenvaller voor Harkemase Boys, want Curty Gonzales viel geblesseerd uit. Daarna kwamen de Friezen er iets beter vanaf, al belandde een schot van Jari Slort na een pass van Jesse Renken op de paal. Bij de rust was het nog altijd 0-0.

Na de rust kwam er meer schot in de zaak. Dennis van Duinen maakte vanaf de rand van het zestienmetergebied de 0-1. Dat was de enige goal van de wedstrijd en daarmee ook de eindstand.

Door de winst heeft Harkemase Boys zich voor het landelijke bekertoernooi geplaatst. In de eerste ronde treffen de Friezen voor het eerst sinds 2013 (NEC, 0-8) weer een eredivisieploeg. Ze nemen het dan op tegen FC Groningen. De wedstrijd wordt op 29, 30 of 31 oktober gespeeld.

De eerste ronde levert de club sowieso 10.000 euro op. Daar komen de verdiensten van de kaart- en drankverkoop nog bovenop. Harkemase Boys wil van de winst de kleedkamers uitbreiden, omdat het ledenaantal de afgelopen tijd flink steeg.

(advertinsje)
(advertinsje)