Speciaal nummer voor gedupeerde reizigers Thomas Cook

24 sep 2019 - 11:03

Een speciaal garantiefonds, SGR, heeft een telefoonnummer geopend voor gedupeerde reizigers die met Thomas Cook op vakantie zijn. Ze kunnen telefoneren met 070-30 711 11. Dat nummer is alleen voor reizigers die al op de plaats van bestemming zijn, en die in de problemen zijn gekomen.

Fakânsje - Foto: Shutterstock.com

Het garantiefonds werkt samen met reis-organisatie TUI, die de reizigers weer verder helpt. Ook staan veel andere reisbureau's SGR bij. Thomas Cook Nederrland deed maandag bij de SGR melding van de financiële problemen. Er wordt nog niet gesproken over faillissement. Wel zijn alle vliegreizen van Thomas Cook Nederland voorlopig geannuleerd.

Bezorgde Friezen

Reisbureau VakantieXperts in Leeuwarden kreeg gisteren veel telefoontjes van bezorgde reizigers naar aanleiding van het faillissement van reisaanbieder Thomas Cook. VakantieXperts is samen met D-reizen de grootste aanbieder van reizen van Thomas Cook. Het bedrijf werkt met verschillende scenario's. Mensen die al op reis zijn, wordt aangeraden om contact op te nemen met de reisleiding van Thomas Cook. Mensen die geboekt hebben, maar nog niet zijn vertrokken, krijgen de mogelijkheid om de reis om te boeken bij een andere organisatie. Als mensen willen, kunnen ze het geld terugkrijgen.

Trefwoorden: 
reizigers vakantie Thomas Cook
(advertinsje)
(advertinsje)