SC Cambuur wint van Jong PSV na rode kaart en spectaculair doelpunt

23 sep 2019 - 22:08

SC Cambuur heeft maandagavond met moeite gewonnen van Jong PSV. Op de Herdgang wonnen de Leeuwarders met 1-0 door een spectaculair doelpunt van Calvin Mac-Intosch. Door de overwinning staat SC Cambuur op de derde plaats in de Keuken Kampioen Divisie.

Robert Muhren (SC Cambuur) en Chris Gloster (Jong PSV) - Foto: Orange Pictures

In Eindhoven stond er een jong elftal van Jong PSV tegenover de ploeg van trainer Henk de Jong. De Eindhovenaren waren als eerste gevaarlijk, maar Cambuur kreeg na 15 minuten de eerste grote kans. Robert Mühren kon een voorzet van rechts niet achter keeper Van de Meulenhof koppen.

Niet veel later kregen de Leeuwarders weer een kans. In eerste instantie kwam Mac-Intosch niet voorbij Van de Meulenhof en Oratmangoen kreeg de rebound ook niet achter de keeper.

Drie grote kansen

In de loop van de eerste helft was het Cambuur dat steeds gevaarlijker werd. In de 35e minuut werd een bal van Mühren van de lijn gehaald door de keeper. Erik Schouten kreeg niet veel later weer een grote kans, maar van dichtbij ging de bal centimeters naast.

Vlak voor het rustsignaal leek Issa Kallon de Leeuwarders met een stiftje wel op voorsprong te zetten. Alleen stond deze keer de paal in de weg. Aan de andere kant kwamen de beloften van PSV er nog uit, maar Ledzema had het vizier niet op scherp.

Spectaculaire tweede helft

Na het rustsignaal waren de beloften van PSV sterker. Invaller Alex Bangura kon met een sliding voorkomen dat Olivér Horváth kon scoren. De Leeuwarders leken de wedstrijd in de 63e minuut helemaal uit handen te geven. Robert Maulun haalde tegenstander Gomes van achter onderuit en kreeg de rode kaart van scheidsrechter Erwin Blank.

Ondanks de rode kaart was het Cambuur dat op prachtige wijze scoorde. Een inzet richting het strafschopgebied kwam via een verdediger bij Mac-Intosch terecht. Hij twijfelde niet en met een omhaal kwam de bal in het goal terecht: 1-0.

Na de goal van Mac-Intosch probeerde Jong PSV nog de gelijkmaker te maken. Maar de Leeuwarders kwamen niet echt meer in gevaar en trokken met tien man de eindoverwinning over de streep.

Jong PSV - SC Cambuur: 0-1 (0-0) 66. Mac-Intosh 1-0

Opstelling SC Cambuur: Stevens; Van Deelen, Mac-Intosh, Schouten, Sambissa (46/Bangura); Jacobs, Hoedemakers, Maulun; Oratmangoen (58/Korte), Mühren, Kallon (89/Nieuwpoort)

Trefwoorden: 
SC Cambuur voetbal Jong PSV
(advertinsje)
(advertinsje)