Onenigheid over nieuw busstation Bolsward nog niet voorbij: opnieuw bij Raad van State

23 sep 2019 - 21:05

De gemeente Súdwest-Fryslân hoopt met het aanpassen van de vergunning het nieuwe busstation aan het Industriepark in Bolsward van de grond te krijgen. Een omwonende van de Twibaksdyk die eerder met succes een rechtszaak voerde tegen de bouw van het busstation, stapte maandag opnieuw naar de Raad van State. Die moet over enkele weken uitspraak doen over de gewijzigde vergunning.

Foto: Omrop Fryslân, Wytse Vellinga

In 2017 heeft de rechter besloten dat er teveel geluidsoverlast zou zijn van bussen die over de Twibaksdyk rijden. Daarom kreeg Súdwest-Fryslân de opdracht om de vergunning aan te passen. Dat werd gedaan en daar heeft de Raad van State maandag naar gekeken.

Geluidsoverlast

Volgens de gemeente is de geluidshinder nu veel minder omdat er een weg verlegd wordt. Omwonenden kunnen nog wel aan het begin van de ochtend uit hun slaap gehouden worden, maar de gemeente vindt dat toelaatbaar omdat het om een bedrijfswoning gaat. De omwonende is het daar echter niet mee eens en vindt dat er een loods op het terrein gesloopt moet worden om het station verder van zijn woning vandaan aan te leggen.

(advertinsje)
(advertinsje)