Brugstoringen: "Er zijn mensen door het aquaduct gefietst, levensgevaarlijk"

23 sep 2019 - 20:01

De Statenfractie van de FNP maakt zich zorgen over de veiligheid van bruggen in Fryslân. Aanleiding zijn de storingen bij de nieuwe brug in Burgum en de storing kortgeleden in de bediening van zes bruggen bij Skûlenboarch. Die problemen zorgden voor onveilige situaties. "Mindervalide mensen moesten met de laatste storing op Skûlenboarch omrijden en bij de laatste storing van de Burgumerdaam zijn er mensen door het aquaduct gefietst. Het zorgt voor levensgevaarlijke situaties, wij willen weleens weten wat de provincie eraan gaat doen", zegt FNP'er Wopke Veenstra.

De Burgumerdaam - Foto: Rykswettersteat

De FNP wil van het college van Gedeputeerde Staten weten wat ze zullen doen om deze situaties in de toekomst te voorkomen. Veenstra: "Onder andere de veiligheid op het Prinses Margrietkanaal, maar ook de veiligheid van mensen die over de brug heen gaan."

"Het mag niet, maar het is wel begrijpelijk dat mensen door het aquaduct fietsen. Als fietser kan je bij de Burgumerdaam ook geen kant op, dan moet je erg ver omfietsen", zegt Veenstra.

Evaluatie

Er is echter nog een punt volgens de FNP'er: "Daar komt het verhaal bij dat het Prinses Margrietkanaal in 2011 van de Provincie naar Rijkswaterstaat is gegaan. Toen is er afgesproken dat er twee keer een evaluatie zou komen, maar volgens ons is er nog nooit een evaluatie geweest."

FNP-Statenlid Wopke Veenstra over de levensgevaarlijke situatie

Trefwoorden: 
FNP bruggen Burgum veiligheid
(Advertentie)
(Advertentie)