Studenten van ROC Friese Poort openen 'oefenwinkels' op het Zaailand

23 sep 2019 - 17:19

Studenten van ROC De Friese Poort openen deze week eigen 'oefenwinkels' in winkelcentrum Zaailand in Leeuwarden. Het zijn tijdelijke winkels, waarmee de studenten de theorie van school in de praktijk kunnen brengen: bijvoorbeeld het verzorgen van een lunch of een schoonheidsbehandeling. Er wordt met docenten en bedrijven samengewerkt. Eigenlijk zou het project in het nieuwe Cambuur-stadion openen, maar dat lukte niet omdat de bouw daarvan later begint. Tot die tijd is er dus een locatie gevonden in de lege plekken van het winkelcentrum.

Pop-up-stores ROC De Friese Poort yn Saailân

De studenten moeten zelf alles regelen, van inkoop tot financiën. Docenten en bedrijven coachen de neringdoenden in de dop. "Ook onderling kunnen de opleidingen van elkaar leren doordat ze samenwerken. Een mooie vorm van kruisbestuiving die we straks in het nieuwe Cambuurstadion voort willen zetten," zegt ROC Friese Poort-directeur Jacoba Posthumus.

Wat komt er dan precies?

De studenten gaan op de begane grond een informatiecentrum over WTC/Cambuur opzetten, ook met een Cambuur Fanshop. Verder komt er een zogenoemde Cyber Experience Room, waar bezoekers kunnen leren hoe ze om moeten gaan met een wereld die steeds meer digitaal wordt.

Op de eerste verdieping komen winkels met diverse merken en producten, zoals een boekenwinkel en een kapper. Op de eerste verdieping komt ook een lunchcafé en daarnaast is er een salon voor schoonheidsbehandelingen. Donderdag moeten de winkels in de binnenstad van Leeuwarden openen.

Foto: Omrop Fryslân, Jeroen Boersma
(Advertentie)
(Advertentie)