Sportcast: "Jens Odgaard gaat de volgende penalty niet nemen"

23 sep 2019 - 17:02

Een nieuwe Sportcast en dat komt goed uit, want er is veel om over te praten: SC Heerenveen heeft weer gelijkgespeeld, SC Cambuur komt maandag in actie. Hoe gaat het met de holtes van Epke Zonderland en hoe doet Michel Vlap het in België? Presentatie is in handen van Jantine Weidenaar. Zij probeert verslaggevers Roelof de Vries, Andor Faber en Arjen de Boer in het gareel te houden.

Foto: Omrop Fryslân

Sportcast 23 september

Sportcast 23 september

De podcast is ook te beluisteren op Spotify en in de podcast-apps.

SC Heerenveen kon zondag weer niet winnen in het eigen stadion. Tegen FC Utrecht werd het 1-1. Spits Jens Odgaard miste een penalty. Een paar weken eerder, tegen Feyenoord, lukte het hem ook al niet om een strafschop te benutten. Arjen de Boer denkt dat de Deen voorlopig geen penalty's meer zal nemen: "Ik denk dat de volgende nu aan de beurt is. Ik zou het een logische keuze vinden als Hicham Faik nu de penalty's neemt."

Ook de positie van Sherel Floranus staat ter discussie. De rechtsback liet zich verrassen bij de goal van Utrecht. Roelof de Vries vraagt zich ondertussen af hoe slecht Ricardo van Rhijn moet zijn nu hij nog steeds geen basisplaats heeft.

Competitievervalsing

SC Cambuur speelt maandagavond in Eindhoven tegen Jong PSV. Die ploeg staat onderaan in de Keuken Kampioendivisie, maar het kan zomaar eens een lastige wedstrijd worden voor Cambuur, want wie speelt er mee bij Jong PSV? De Boer: "De ene keer moet je tegen jongens van het eerste en dan weer tegen een jeugdteam. Je weet niet waar je aan toe bent." Roelof de Vries spreekt zelfs over 'competitievervalsing'.

De holtes van Epke

Nog steeds is het onzeker of Epke Zonderland in de selectie voor het WK in Stuttgart opgenomen wordt. Zonderland heeft al lange tijd last van de voorholtes. Nu lijkt hij fit genoeg te zijn en is het aan de bondscoach om te bepalen of hij meegaat naar het WK. Al is het voor Andor Faber wel duidelijk: "Je kunt het als bondscoach niet uitleggen als je Epke niet meeneemt naar het WK."

Afwisselend praten sportverslaggevers Roelof de Vries, Andor Faber, Arjen de Boer en Geert van Tuinen in deze podcast jou elke maandag bij over al het sportnieuws. Presentatie is in handen van Andries Bakker of Jantine Weidenaar. Alle Sportcasts beluisteren? Klik hier.

(advertinsje)
(advertinsje)