Theo Pijper (39) met gebroken pols naar zesde plaats op WK langbaan

22 sep 2019 - 20:12

Theo Pijper uit Rinsumageest is zesde geworden in het eindklassement van het WK langbaan, een discipline van het grasbaanracen. De 39-jarige Fries 'om utens' reed in Roden met een gebroken pols. De wereldtitel ging naar Dimitri Bergé uit Frankrijk.

Theo Pijper (mei de giele helm) - Foto: Omrop Fryslân, Freark Wijma

Bergé werd in de finale van de vijfde WK-wedstrijd tweede en dat was genoeg om concurrent Martin Smolinski uit Duitsland voor te blijven in het eindklassement. Mathieu Trésarrieu eindigde op de derde plaats.

Crash favoriet Smolinski

Bergé en Smolinski stonden voor de laatste wedstrijd op een respectievelijk 95 en 94 punten. Het leek er dan ook op dat de WK-titel in de finale verdiend moest worden. Maar in de halve finale ging Smolinski gigantisch de fout in bij een inhaalactie tegen Trésarrieu. Beide grasbaanracers gingen onderuit. Smolinski werd gediskwalificeerd en verliet de baan geblesseerd.

In de andere halve finale pakte Bergé wel de winst, waardoor hij meteen zeker was van de wereldtitel.

In de finale kwam de Duitser Lukas Fienhage als eerste over de streep en zo werd hij dagwinnaar. Bergé werd daar tweede en Tsjech Josef Franc derde. Theo Pijper kwam niet verder dan de halve finale. Hij eindigde in Roden op de zevende plaats, maar in het eindklassement van het WK pakte Pijper een mooie zesde plek. Die plek geeft recht op een startbewijs voor het WK van 2020.

(advertinsje)
(advertinsje)