Wandelaars halen in Gorredijk ruim 140.000 euro op voor kankerbestrijding

22 sep 2019 - 17:24

De loopmanifestatie 'Samenloop voor hoop' in Gorredijk heeft dit weekend 142.188,38 euro opgeleverd voor de kankerbestrijding. Aan het evenement, dat 24 uren duurde, deden meer dan 1.100 wandelaars mee.

Ook verscheidene dj's en artiesten werkten belangeloos mee. De route door Gorredijk was 's nachts verlicht met meer dan 4.000 kaarsjes. Bij veel van die kaarsjes stond een persoonlijke boodschap voor een kankerpatiënt of oud-kankerpatiënt.

Boven verwachting

Janet de Vries van de organisatie was enorm te spreken over het verloop van de eerste 'Samenloop voor hoop' in Gorredijk. Het aantal deelnemers en ook de opbrengst waren boven verwachting.

Wethouder Libbe de Vries van Opsterland zei na afloop dat hij trots is op Gorredijk en omgeving. Het volledige college van Opsterland heeft ook meegelopen aan de 'Samenloop voor hoop'.

Het Koningin Wilhelmina Fonds was positief over de Gorredijkster loop. Het fonds is gewend dat zo'n manifestatie een top oplevert. Dat is ongeveer het gemiddelde. De opbrengst in Gorredijk zit daar met 142.188 euro ruim boven.

Voorzitter Janet de Vries

Foto: Omrop Fryslân, Onno Falkena
(advertinsje)
(advertinsje)