Heidi Douma onderneemt stappen na valpartij op Nieuwestad

Het wordt hoog tijd dat de gemeente Leeuwarden wat doet aan de gladde stenen op de Nieuwestad. Dat zegt Heidi Douma uit Leeuwarden. Ze heeft een gecompliceerde breuk overgehouden aan een valpartij daar.
Heidi Douma zegt dat er veel meer mensen zijn die de stenen gevaarlijk vinden.
Heidi Douma gie ûnderút op de Nijstêd
Volgens Douma is ze niet de enige die onderuit gaat in de Leeuwarder winkelstraat. Zij gleed uit na een uitwijkmanoeuvre. Toen ze haar verhaal deelde op Facebook, kreeg ze veel reacties van mensen die ook gevallen zijn.

"De kop in het zand"

De gemeente zou op de hoogte zijn, maar lost het probleem niet op, en daardoor vallen er volgens Douma geregeld onnodig nieuwe slachtoffers. Ze wil volgende week stappen zetten.
Heidi Douma is de dochter van zangeres Anneke Douma. Ze is alleenstaande moeder, en kleine zelfstandige. Omdat ze voorlopig niet kan werken, wil ze eerst de gemeente aanspreken voor de schade die ze heeft.
Ze vindt dat de gemeente Leeuwarden meer moet doen."Het gaat niet alleen om mij. Er zijn al zoveel mensen gevallen. De Nieuwestad hoort gewoon veilig te zijn, maar de gemeente Leeuwarden steekt de kop in 't zand."

Dure stenen

Douma heeft de indruk dat het om een prestigekwestie gaat. De Chinese leistenen waren een kostbare en eigenwijze keuze van het gemeentebestuur, en daar wordt aan vastgehouden, zegt ze.
"Prestige en geld zijn blijkbaar belangrijker dan de veiligheid." Douma vindt dat de gemeente beter naar de inwoners moet luisteren. "Het hoeft maar een klein beetje te regenen of het is daar spekglad."
Heidi Douma mei har linkerearm yn it needgips © Omrop Fryslân