Speciale sokken vragen aandacht voor ziekte van Alzheimer

21 sep 2019 - 14:16

Op deze Wereld Alzheimer Dag geeft Omrop Fryslân extra aandacht aan deze ziekte. Omrop-collega Dirk Baron had de ziekte en overleed, nu bijna twee jaar geleden, toen hij 37 was. Om meer bekendheid aan de ziekte te geven, zijn er speciale sokken te koop.

Foto: Omrop Fryslân, Diana de Groot

Dieke Broersma, de vrouw van Dirk Baron, kan daar van alles over vertellen. "Er zitten twee verschillende sokken in één paar en dat is opzettelijk gedaan. Op de ene sok zijn gekleurde blokjes en op de andere kleurige afbeeldingen van supermarktartikelen, boodschappen dus. En het zijn ook sokken met een boodschap. Twee verschillende sokken valt op en mensen zeggen dan: hé, je hebt verschillende sokken aan. Dan heb je direct een opening voor een gesprek over dementie."

De sokken worden al voor het vierde jaar op rij verkocht, bij een grote supermarkt of online. Dieke Broersma verkoopt ze zelf ook. "Ik heb al 400 paar verkocht! Het is heel belangrijk om de bewustwording te vergroten en geld te krijgen voor onderzoek." Een groot deel van de opbrengst gaar naar het Alzheimercentrum in Amsterdam.

Dieke Broersma zit ook een spot om aandacht te vragen voor de ziekte. "Ik werk graag mee om dementie bij jonge mensen, dat hebben we met Dirk meegemaakt, voor het voetlicht te brengen."

Fragment van het spotje met Dieke Broersma

(Advertentie)
(Advertentie)