Museum Hindeloopen breidt uit: al 1,4 miljoen beschikbaar voor nieuwbouw bij het oude pand

21 sep 2019 - 07:00

Museum Hindeloopen moet in de toekomst twee keer zo groot worden als nu. Er is op dit moment 400 vierkante meter beschikbaar voor tentoonstellingen, maar dat moet straks ruim 800 vierkante meter worden, geeft directeur Jelle Brouwer van het museum aan. Vrijdag was er in Hindeloopen een symposium vanwege het 100-jarig bestaan van het museum, een goede reden om het nieuws naar buiten te brengen.

Voor een nieuw stuk museum dat gebouwd moet worden is er 2 miljoen euro nodig. Het museum heeft zelf zo'n 1,4 miljoen, het andere deel moet nog op tafel komen. Directeur Brouwer heeft daarvoor contact met stichtingen en de Bankgiroloterij. Tegenwoordig komen er zo'n 10.000 bezoekers per jaar naar het museum, dat moeten er ruim 15.000 worden.

Het museum moet ook toegankelijker worden. "Nu is het overal nog trap op en trap af, dat willen we niet meer", vertelt Brouwer. Ook wordt het nieuwe museum interactiever, met bijvoorbeeld filmpjes. Toch moet de identiteit van het museum wel te zien blijven. "We hebben nu bijvoorbeeld veel stijlkamers met paspoppen. Wie weet worden dat in de toekomst wel pratende poppen."

Het stuk nieuwbouw voor het oude pand zal waarschijnlijk in 2021 of 2022 klaar zijn.

(advertinsje)
(advertinsje)