Vlaggen halfstok bij rechtbanken en adovatenkantoren

19 sep 2019 - 15:06

In het hele land hangen donderdag vlaggen halfstok bij rechtbanken, gerechtshoven en advocatenkantoren voor de geliquideerde advocaat Derk Wiersum. Onder andere de rechtbank en het gerechtshof in Leeuwarden hebben de vlag halfstok, net als op het kantoorpand van Anker & Anker.

Flaggen healstôk

Het halfstok hangen van de vlag was een oproep van de Nederlandse Orde van Advocaten. Ook bij de ministeries van Justitie en Veiligheid en Binnenlandse Zaken hangt de vlag halfstok.

"Deze gebeurtenis is naast een persoonlijk drama ook een ernstige bedreiging van onze rechtsstaat. Het is van groot belang dat advocaten, officieren en rechters hun werk in alle vrijheid en veiligheid kunnen doen", verklaart de Raad voor de Rechtspraak de rouwstand van de vlaggen.

Advocaat Wiersum stond Nabil B. bij in de grote liquidatiezaak rondom hoofdverdachte Ridiouan Taghi die nog altijd wordt gezocht. Volgens advocaat Tjalling van der Goot van Anker & Anker is dit 'de limiet.' "Wij hebben toentertijd in de zedenzaak-Robert M. veel bedreigingen en haatmails gekregen. Maat wat er nu gebeurd is, gaat een grens over."

De politie neemt nog geen extra maatregelen in de beveiliging van advocaten. Ze wachten af wat de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid doet.

(Advertentie)
(Advertentie)