Petitie voor behoud festivals Leeuwarden overhandigd aan burgemeester Buma

Aletta Groeneveld heeft woensdag een petitie overhandigd aan burgemeester Sybrand Buma van Leeuwarden. In augustus afgelopen jaar heeft zij een online petitie aangemaakt om festivals en evenementen in Leeuwarden te behouden. De petitie 'Leeuwarder festivals en evenementen hóren in onze stad' is getekend door 8.356 mensen.
© Omrop Fryslân, Willem de Vries
Volgens Groeneveld maken festivals zoals Welcome to the Village, Promised Land, Into the Grave, Psy-Fi en CityRock Leeuwarden de stad fleurig. Toch is er veel te doen geweest rondom de evenementen, zo zal Psy-Fi voortaan niet meer in Leeuwarden gehouden worden. De opschudding rondom dit festival zorgde voor een 'boost' aan mensen die de petitie tekenden.
Tegenstanders zeggen dat de festivals voor veel overlast zorgen. Groeneveld geeft aan met de petitie ook een stem te willen geven aan voorstanders. De gemeente zou eens goed moeten kijken naar het vergunningenbeleid, de regels zijn op dit moment te streng, vindt ze.

Onderzoek vergunningen

Tijdens de raadsvergadering werd woensdagavond ook besloten dat er een onderzoek komt naar het verlenen van vergunningen door de Rekenkamer. Gemeentebelangen had daar een motie voor ingediend, die een brede meerderheid kreeg in de raad.
Aletta Groeneveld © Omrop Fryslân, Willem de Vries
Aletta Groeneveld over de petitie voor het behoud van festivals en evenementen in Leeuwarden