Geen glasvezel voor veel dorpen aan noordkant A31 in Noordwest-Fryslân

18 sep 2019 - 18:05

De meeste kleine dorpen in het gebied boven de A31 in het noordwesten van Fryslân krijgen geen glasvezel. Er is te weinig belangstelling bij de bewoners, maakt DFMopGlas bekend. In veel kleine dorpen aan de zuidkant van de A31 is de belangstelling ook nog niet groot genoeg, maar daar krijgen de inwoners nog anderhalve week (tot 1 oktober) de tijd om zich aan te melden.

Glasvezel - Foto: Shutterstock.com

DFMopGlas wil dat 35 procent van de huishoudens meedoet, anders kan het niet uit. Het aanleggen van glasvezel in de dorpen staat los van het aansluiten van bedrijven en huizen in het buitengebied, dus buiten de bebouwde kom.

Die aansluiting wordt gedaan door Kabelnoord, met behulp van provinciale subsidie en gaat wel gewoon door. Mogelijk zal Kabelnoord ook nog eens kijken naar glasvezel in de dorpen in Noordwest-Fryslân. Daar moet wel geld voor worden gevonden.

Ten zuiden van de A31

Veertien dorpen onder de A31 krijgen dus nog tot 1 oktober de tijd om voor meer aanmeldingen te zorgen om de 35 procent te halen. Het gaat om: Achlum, Baaium, Blessum, Boksum, Deinum, Herbaijum, Hitzum, Marsum, Schalsum, Spannum, Tzum, Winsum, Wjelsryp en Zweins.

In Súdwest-Fryslân loopt de campagne ook nog tot 1 oktober.

(Advertentie)
(Advertentie)