Harlingen kiest voor recreatiepark Westerzeedijk: 50 huisjes en restaurant

Het middengebied bij de Westerzeedijk in Harlingen moet een recreatiegebied worden, en dat einddoel is een stapje dichterbij gekomen. Gemeente Harlingen heeft gekozen voor een bedrijf uit Ouddorp om de plannen verder vorm te geven: Zeelenberg Architectuur en Ontwikkelingsmaatschappij. Dit bedrijf wil op het land bij de Westerzeedijk recreatiewoningen neerzetten, maximaal 50. Verder moet er een voor iedereen toegankelijke tuin, een restaurant, wandelpaden en speeltoestellen komen.
© Gemeente Harlingen
Het landschap wordt beplant met bomen en kleiner groen en er komen een weide, waterpartijen en wandelpaden. Bij de recreatiewoningen komt een zogenaamd 'opgetild terras,' zodat het landschap zoveel mogelijk intact blijft. Het bedrijf hoopt ook dat de inwoners van Harlingen gebruik gaan maken van het restaurant, de tuin, de paden en de toestellen.

Selectie

Voor de ontwikkeling van het recreatiepark waren nog twee andere projectontwikkelaars in de race, maar volgens de gemeente is het plan van Zeelenberg het beste, omdat het goed in de bestaande omgeving past en en rekening houdt met de grondverontreiniging in het gebied.

Volgend jaar definitief

De komende maanden werkt Zeelenberg het plan verder uit, in samenwerking met de gemeente, omwonenden en een klankbordgroep. Volgend jaar moet er een definitief plan liggen.