Sportcast: "SC Heerenveen gaat meedoen om de play-offplaatsen"

16 sep 2019 - 17:03

Daar is hij weer: een verse editie van Sportcast. In deze uitzending komen onder andere SC Heerenveen, SC Cambuur en de Friese wereldkampioenen Tristan Bangma en Liesette Bruinsma aan de orde. Sportverslaggevers Geert van Tuinen, Andor Faber en Roelof de Vries zullen je weer bijpraten over de sport van dit weekend. De presentatie is in handen van Andries Bakker.

Foto: Omrop Fryslân

Sportcast 16 septimber

Sportcast 16 septimber

De podcast is ook te beluisteren op Spotify en in de podcast-apps.

SC Heerenveen verloor zaterdag met 4-1 van Ajax. Ondanks de nederlaag zagen de mannen genoeg lichtpuntjes. Zo was Roelof de Vries lyrisch over Joey Veerman: "Zelfs een leek kan zien dat hij een goede voetballer kan worden." Er wordt zelfs al voorzien dat Heerenveen zal meedoen om de play-offplaatsen.

SC Cambuur maakte vrijdag gehakt van Helmond Sport (5-1). Geert van Tuinen vond Ragnar Oratmangoen een van de uitblinkers. Oratmangoen zou al een basisplaats krijgen tegen Telstar, maar toen had hij zich verslapen. Van Tuinen: "Als hij zo voetbalt, dan mag hij van mij wel allerlei gekke streken uithalen."

Foto: Omrop Fryslân

Natuurlijk moesten ook de prestaties van 'onze' nieuwe wereldkampioenen, Tristan Bangma en Liesette Bruinsma, besproken worden. Verder komen de 'fantastische kaatser' Taeke Triemstra en de 'nonchalante' hardloopster Hinke Schokker ook nog voorbij.

Afwisselend praten sportverslaggevers Roelof de Vries, Andor Faber, Arjen de Boer en Geert van Tuinen in deze podcast je elke maandag bij over al het sportnieuws. Presentatie is in handen van Andries Bakker of Jantine Weidenaar. Alle Sportcasts beluisteren? Klik hier.

(advertinsje)
(advertinsje)