"Qua medailles ben ik tevreden, maar zo nu en dan wil ik nog harder zwemmen"

14 sep 2019 - 21:20

Parazwemster Liesette Bruinsma uit Wommels is deze week actief op het WK in Londen. En dat gaat best goed, gezien de twee gouden en twee zilveren medailles die Bruinsma in het water al veroverd heeft. "Niet elke race gaat zoals ik wil, maar qua medailles gaat het goed", aldus Bruinsma.

Foto: ANP

Bruinsma pakte in Londen al zilver op de 50 meter vrije slag en de 100 meter schoolslag. Daarna kwam er twee keer goud. De eerste op de 200 meter wisselslag die ze won in een nieuw wereldrecord. Vrijdag werd ze ook wereldkampioen op de 100 meter vrije slag.

De zwemster, die door een oogziekte blind is, is blij met de medailles, maar weet ook dat ze nog beter kan. "Ik wil zo nu en dan nog harder zwemmen, maar het zijn wel wedstrijden waar ik ook weer van kan leren."

Bruinsma wil rechter zwemmen

Een van de punten waar Bruinsma aan wil werken is het recht zwemmen. "Ik kan nog rechter zwemmen, bijvoorbeeld bij de wisselslag. Iedere keer wisselen van slag, dat is lastig voor mij. Vooral bij de rugslag vind ik dat moeilijk" Mensen thuis denken misschien dat zwemmen zonder zicht erg lastig is, maar Bruinsma lacht dat het juist simpel is. "Als je tegen de lijn aan zwemt, dan ga je niet meer recht. Zo simpel is het."

Beluister het interview met Liesette Bruinsma

Voor Bruinsma staat er zondag nog één afstand op het programma, de 400 meter vrije slag. Een afstand waar Bruinsma het wereldrecord in bezit van heeft. "Ik ben hier de laatste maanden voor aan het trainen geweest. In het stadion, dat voor de Spelen van 2012 is gebouwd, is de sfeer heel cool, met verschillende schoolkinderen die iedereen aanmoedigen. Ik ga ervoor, en dan moeten we maar zien waar we uitkomen."

(advertinsje)
(advertinsje)