Sportclub Heerenveen kan niet winnen in Amsterdam

Sportclub Heerenveen heeft zaterdagavond verloren van Ajax. In Amsterdam werd het 4-1 voor de thuisploeg. De Feansters voetbalden niet slecht, maar hadden geen geluk met de videoscheidsrechter en het feit dat Ajax veel efficiënter was.
Ajax begon het duel als de grote favoriet en dat was te merken. De Amsterdammers kregen in de eerste minuten een paar goede kansen. Vooral oud-Heerenveenspeler Klaas-Jan Huntelaar kwam gevaarlijk voor keeper Warner Hahn. Na een klein kwartier mocht Huntelaar een vrije trap nemen, die via de rug achter Hahn belandde.
De goal zorgde ervoor dat Heerenveen beter in de wedstrijd kwam. Halverwege de eerste helft kwam Mitchell van Bergen er goed door aan de rechterkant, speelde de bal op Jens Odgaard en de Deense spits maakte er knap 1-1 van. Tien minuten later prikte Odgaard zelfs de bal binnen voor de 2-1, maar daar dacht de videoscheidsrechter anders over. Volgens de VAR had Lucas Woudenberg een overtreding gemaakt in aanloop naar het doelpunt.
Heerenveen moest even bijkomen van de teleurstelling, en het was Ajacied Nicolas Tagliafico die zag hoe Heerenveen-keeper Hahn zijn schot nog maar net kon tegenhouden. Het leek erop dat er met 1-1 gerust zou worden, maar dat was buiten wederom Tagliafico gerekend. De Argentijn kopte in de extra tijd van de eerste helft raak uit een hoekschop van Promes.
Ajax maakt het verschil
Aan het begin van de tweede helft was het al snel 3-1 voor Ajax. Het was deze keer een andere verdediger, Perr Schuurs, die na een hoekschop kon scoren. Nog voordat trainer Johnny Jansen de Feansters tactisch anders kon neerzetten, was het ook al 4-1 voor de thuisploeg. Linksback Tagliafico maakte zijn tweede, en daarmee was alle hoop op een goede uitslag verdwenen voor Heerenveen.
Alen Halilovic maakte een half uur voor het einde zijn debuut voor de Feansters, maar een doelpunt zat er niet in voor de Kroatische middenvelder. Aan de andere kant van het veld waren Ziyech en invaller David Neres nog dichtbij de 5-1.
Ajax - SC Heerenveen 4-1 (1-1) 14. Dusan Tadic 0-1, 22. Jens Odgaard 1-1, 45. Nicolas Tagliafico 2-1. 52. Perr Schuurs 3-1, 58. Nicolas Tagliafico 4-1.
Opstelling Heerenveen: Hahn, Floranus, Dresevic, Botman, Woudenberg, Veerman (84/Bruijn), Faik, Kongolo, Ejuke (65/Halilovic), Odgaard (65/Dreyer), Van Bergen.