Zware zaterdag voor hoogste Friese amateurvoetballers

14 sep 2019 - 17:00

De hoogste Friese amateurclubs in het amateurvoetbal hadden zaterdag een zware dag. In de derde divisie was er één punt voor Harkemase Boys (2-2 tegen DVS'33), terwijl ONS Sneek in de slotfase de winst liet liggen tegen VVOG en verloor (3-2). In de hoofdklasse ging VV Buitenpost kansloos met 3-0 onderuit in en tegen Putten.

Foto: www.orange-pictures.nl

Harkemase Boys nam het thuis op tegen DVS'33. Beide ploegen hadden nog niet verloren deze competitie. Al na acht minuten kwamen de bezoekers op voorsprong, toen Oktay Öztürk de ruimte kreeg om uit te halen. Ook in de periode daarna stond Harkemase Boys onder druk. Toch was de ruststand 1-1, want Berwout Beimers kopte de gelijkmaker binnen uit een voorzet van Slort.

In de tweede helft ging het spel op en neer. Uiteindelijk was het Berwout Beimers die de 2-1 maakte. Jammer genoeg voor de Boys konden ze de voorsprong niet vasthouden. Eerst dacht Henny Bouius dat hij de 3-1 maakte, maar dat deed hij volgens de scheidsrechter in buitenspelpositie. Vijf minuten voor tijd was het Joshua Patrick die wel scoorde, hij maakte de gelijkmaker voor DVS.

ONS Sneek speelde zaterdag uit tegen VVOG. De Snekers waren in het begin van de wedstrijd veel beter dan de ploeg uit Harderwijk. Dat leverde in 1-0 voorsprong op door een doelpunt van Han van Dijk.

Na rust maakte Oege Sietse van Lingen er 2-0 van. ONS had de wedstrijd in handen, maar moest toestaan hoe Jeroen Buitenhuis VVOG weer terug in de wedstrijd bracht. VVOG probeerde daarna door te drukken, maar de Snekers hielden lang stand. Toch kregen ze het deksel op de neus, toen Latupeirissa en Meulens in de laatste minuten de winst voor VVOG veilig stelden met twee late doelpunten.

Voor VV Buitenpost stond er in de hoofdklasse een uitwedstrijd tegen SDC Putten op het programma. De Blaukes kwamen eigenlijk de hele wedstrijd niet in het spel voor. Zo kon de thuisploeg vlak voor rust op een 1-0 voorsprong komen door een doelpunt van Wilbert Thomassen.

In de tweede helft liep Putten door goals van Jordy van Selm en Alexander Sijtsma uit naar 3-0.

(advertinsje)
(advertinsje)