Xavier Mous neemt afscheid van Cambuur: "Dit zal me nog lang bijblijven"

14 sep 2019 - 11:51

De supporters van SC Cambuur namen vrijdag voorafgaand aan de wedstrijd tegen Helmond Sport afscheid van Xavier Mous. De keeper was vorig jaar een van der beteren bij de Leeuwarders. Hij maakte deze zomer de overstap naar PEC Zwolle.

Xavier Mous tusken direksjeleden Gerald van den Belt en Ard de Graaf yn - Foto: Orange Pictures

Mous werd bij zijn afscheid op het veld in het zonnetje gezet door de Cambuurdirectie. Daarna maakte hij een ererondje. "Het was heel leuk, een heel mooie ervaring. Dit zal me nog heel lang bijblijven. Het was al met al een heel mooi afscheid. Ik heb veel bekende gezichten gezien, dus dat is heel leuk."

De oud-keeper van Cambuur hield voor de wedstrijd nog een korte toespraak die hij afsloot met de woorden: 'hopelijk tot volgend jaar in de eredivisie': "Tuurlijk, dat zou hartstikke mooi zijn. Dat gun ik de club ook van harte."

Hoogtepunten

Uiteindelijk heeft Mous maar één seizoen voor Cambuur gekeept. "Het was een korte, maar krachtige periode. Het is wel heel goed gegaan", vertelt hij. Maar wat waren nu de hoogtepunten? "Thuis in de play-offs tegen De Graafschap was een heel leuke wedstrijd. En de twee potjes tegen RKC Waalwijk, mijn twee beste wedstrijden van vorig seizoen. Dat zijn wel dingen die als eerste naar boven komen. Vooral thuis staat het publiek zó achter je, dat blijft hangen."

Cambuur heeft enkele tonnen aan Mous overgehouden en de doelman heeft de overstap naar de eredivisie gemaakt. "Het is voor iedereen een win-win-situatie geworden. Het laat ook zien wat voor mooi podium Cambuur biedt. Het laat zien dat je vanaf hier de stap naar de eredivisie kunt maken."

Foto: Orange Pictures

PEC Zwolle

Voor het begin van het seizoen kreeg Mous van trainer John Stegeman van PEC Zwolle te horen dat hij eerste keeper zou worden bij de club. En hij kon meteen aan de bak, want PEC had een moeizame seizoensstart. "Ik kreeg een statistiekje doorgestuurd dat ik tot nu toe meeste reddingen had van de eredivisiekeepers. We moeten minder kansen weggeven. Maar als we dan een punt over de streep trekken, tellen die reddingen dubbel en dat geeft een goed gevoel. Ik ben al met al blij dat ik in de eredivisie zit."

De Cambuurfans zullen Mous nog wel eens terugzien in Leeuwarden. Mous: "Ik voel me hier hartstikke welkom, dus ik kom zeker nog eens een wedstrijd kijken."

Trefwoorden: 
SC Cambuur voetbal Xavier Mous
(advertinsje)
(advertinsje)