Brandweer: brand in loods Munnekezijl duurt nog de hele dag

13 sep 2019 - 11:57

Hoewel de brand in de loods in Munnekezijl onder controle is, blijft de brand nog wel de hele dag duren. Dat zegt brandweerwoordvoerder Ingrid Weert. "Er zit nog heel veel vuur in de loods, omdat er veel strobalen zijn. Die zijn heel compact en vatten gemakkelijk vlam."

Foto: Ingmar Vos / ProNews

Bovendien staat er een stevige wind. Die staat niet in de richting van bewoond gebied.

De brand in de loods aan de Nittersweg ontstond vrijdagmorgen rond 7.00 uur. Twee uur later had de brandweer het vuur onder controle. Bij de bestrijding zijn korpsen uit de gehele regio ingezet. "Toen we aankwamen, was het al een uitslaande brand", vertelt Weert.

Neat mear oer fan loads yn Muntsjesyl nei grutte brân

"Het kantoor dat voor de loods stond én de loods zelf konden we niet behouden. We hebben er volledig op ingezet om het woonhuis te behouden. Dat is gelukkig gelukt."

Water van grote afstand

Bij de bestrijding heeft de brandweer water van grote afstand gebruikt. Weert: "We hebben het transport met waterslangen ingezet. Daarmee kunnen we water van drie kilometer afstand halen. Dat is nodig als er zoveel voertuigen, zoals vandaag, worden ingezet. Anders wordt het waternet hier overbelast."

Over de oorzaak van de brand kan Weert nog niets zeggen. "Dat kunnen we nu ook nog niet opsporen, want er zit nog te veel hitte in het pand."

Verslaggever Bauke Deelstra praat met brandweerwoordvoerder Ingrid Weert

Trefwoorden: 
brand Munnekezijl Nittersweg
(Advertentie)
(Advertentie)