Heerenveen-transfer Halilovic: "Ik wil de mensen laten zien hoe goed ik ben"

12 sep 2019 - 16:59

Het is misschien wel de meest spectaculaire transfer van de eredivisie. De komst van Alen Halilovic naar SC Heerenveen. Het 23-jarige voormalige supertalent wordt voor één seizoen gehuurd van AC Milan en staat voor zijn debuut bij SC Heerenveen. Halilovic hoopt zaterdag in de Amsterdam Arena zijn eerste minuten te maken. "Ik wil de mensen laten zien hoe goed ik ben."

Halilovic speelt bij SC Heerenveen met rugnummer 10. Met dit nummer speelt hij ook bij de nationale ploeg van jong Kroatië. Nummer tien was nog vrij, omdat het het eerdere nummer van Ben Rienstra was, en Rienstra voetbalt inmiddels bij het Turkse Kayserispor.

"Ik verbaasde mij er wel over dat nummer tien nog over was, maar zo was het niet een lastige keuze. Nummer tien is mijn favoriete nummer."

Veel clubs

De 23-jarige Kroatische middenvelder heeft een imposant rijtje clubs achter zijn naam staan. Op 16-jarige leeftijd was hij het grootste talent van zijn land. Hij maakte al snel de overstap van Dinamo Zagreb naar FC Barcelona. Via onder andere HSV kwam hij bij AC Milan terecht.

Het zijn grote clubs en Halilovic kon de hoge verwachtingen niet waarmaken. "Bij sommige clubs wisselden ze van coach, of er kwamen allerlei nieuwe spelers, dan wilde ik weg. Soms zit het niet mee, of het is mijn eigen schuld. Maar ik ben nog maar 23 jaar, ik kan nog heel lang voetballen."

Bij sommige clubs wisselden ze van coach, of er kwamen allerlei nieuwe spelers, dan wilde ik weg.

Alen Halilovic

Doel

Halilovic hoopt dit seizoen veel wedstrijden voor Heerenveen te spelen. Na dit seizoen wil hij met Kroatië naar het Europees kampioenschap. En als dat allemaal lukt, wil hij terug naar AC Milan, waar hij nog altijd een contract heeft.

Trefwoorden: 
SC Heerenveen Alen Halilovic
(advertinsje)
(advertinsje)