Oratmangoen nu wel in de basis bij SC Cambuur

13 sep 2019 - 11:38

Ragnar Oratmangoen begint vrijdag in de basis bij SC Cambuur. De Leeuwarders krijgen Helmond Sport op bezoek in het Cambuur Stadion. Doordat Oratmangoen vanaf het begin speelt, gaat dat ten koste van Giovanni Korte. Verder spelen dezelfde spelers als vorige week tegen Telstar.

Ragnar Oratmangoen tsjin Telstar yn duel mei Anass Najah - Foto: Orange Pictures

Een week geleden zou Oratmangoen ook al in de basis beginnen, maar toen kwam de aanvaller te laat op de training. Daardoor zette trainer Henk de Jong hem op de bank. Nu mag de speler, die overkwam van NEC, wel starten van De Jong: "Het heeft ook te maken met de tegenstander. We denken dat we vooral op hun helft spelen. Dan kiezen we voor wat creativiteit. Dat heeft Giovanni Korte ook, maar hij wil het zo goed doen, waardoor het wat moeizamer gaat. Dat mannetje komt straks wel."

Het is niet zo dat De Jong nu de komende tijd de voorkeur geeft aan Oratmangoen boven Korte. "Ragnar moet er wel aan trekken. Het is niet alleen aan de bal mooi, maar ook bij balverlies moet je duels winnen. Dat doet Gio wel goed, dus dat wordt ook een mooie concurrentiestrijd."

Henk de Jong sikehus

Stanley Akoy

Een van de spelers die de afgelopen weken indruk maakte, is Stanley Akoy. De 22-jarige middenvelder viel in vier van de vijf wedstrijden in en gaf vorige week zelfs een assist. "Ondanks dat ik vanaf de bank start, gaat het redelijk goed. De invalbeurten die ik krijg, gebruik ik. Ik heb het gevoel dat ik dicht tegen de basis aan zit. De groep zit sowieso vrij dicht bij elkaar. Daardoor krijg je concurrentie. Maar dat is goed. Als dat er niet is, is er vrij weinig aan."

Trainer De Jong heeft zich de laatste weken vaak positief uitgelaten over Akoy. Ook tijdens trainingen heeft de speler daar veel aan: "De trainer helpt ons enorm. Hij praat ook met spelers die op de bank zitten. Later in het seizoen krijg je misschien nog wel een beloning daarvoor. Als ik deze lijn doortrek, zou er snel een kans in de basis kunnen komen."

Stanley Akoy

Helmond Sport

De tegenstander van vrijdag, Helmond Sport, staat op de vijftiende plaats in de eerste divisie. Ze haalden vijf punten uit de eerste vijf wedstrijden. De Jong verwacht een verdedigende tegenstander. "Helmond Sport komt hier niet om ons publiek te vermaken. Dat begrijp ik ook wel. Die komen gewoon voor de punten en hoe, zien ze wel. Het is een fysieke ploeg en we moeten zien dat we daar onderuit voetballen."

Dat Cambuur op papier de favoriet is, maakt voor Akoy niet uit. "We moeten goed gebruik maken van het publiek, dat we hier thuis altijd mee hebben. En we moeten Helmond Sport niet onderschatten."

De wedstrijd tussen SC Cambuur en Helmond Sport gaat vrijdagavond om acht uur van start en is live te volgen bij Omrop Fryslân op de radio tijdens een extra sportprogramma. Verslaggever Andor Faber verzorgt het commentaar. Zaterdag is in het Cambuur Sjoernaal een uitgebreide samenvatting te zien van het duel.

(Advertentie)
(Advertentie)