Protestactie met opblaaskoe: AfterPay voelt zich uitgemolken door moederbedrijf

12 sep 2019 - 16:48

Werknemers van dienstverlener Afterpay in Heerenveen komen donderdag in actie tegen de directie van moederbedrijf Arvato International. Bij de ingang van het kantoor, naast een een grote opblaaskoe, bieden ze de directie van Arvato een petitie aan."De werknemers zijn het zat dat ze door Arvato worden uitgemolken", zegt onderhandelaar Roderik Mol van CNV Vakmensen.

Afterpay is bekend van online winkelen en achteraf betalen. Het bedrijf, met zo'n honderd werknemers, valt sinds 2014 onder de vleugels van Arvato International. Sinds de overname voelen de werknemers zich steeds meer een melkkoe van het moederbedrijf.

'De lol is er af'

"Afterpay is een goedlopend bedrijf met gemotiveerde mensen, maar zoals Arvato de laatste jaren opereert gaat de lol er wel af. De directie heeft bijvoorbeeld eenzijdig een streep gezet door de winstuitkering en geeft al jaren geen echte loonsverhoging meer, alleen een kleine inflatiecorrectie. Voor opleiding en scholing is nauwelijks tijd en ruimte. Functieomschrijvingen deugen niet, waardoor totaal niet duidelijk is of de werknemers wel het juiste salaris krijgen", zegt Mol.

Reactie directie

De directie van Afterpay heeft de petitie, die door 65 van de 75 werknemers ondertekend is, in ontvangst genomen. Het management laat weten dat ze ingaan op de zorgen van de werknemers. Alle werknemers hebben donderdag een brief gekregen. Verder zal er vrijdag overleg zijn met hen. Het management wil deze overleggen met het team maandelijks voortzetten.

(advertinsje)
(advertinsje)