Organisatie Eilân: volgend jaar in september toch festival op Terschelling

11 sep 2019 - 18:43

De organisatie van Eilân wil volgend jaar opnieuw proberen het festival op Terschelling te houden. Vorige week besloot de rechter dat het festival dit weekend niet mag doorgaan, vanwege problemen met de vergunningen. De organisatie heeft nu een jaar om zich voor te bereiden en heeft er vertrouwen in dat het volgend jaar wel gaat lukken. De festivalorganisatie maakte woensdag zelfs al de datum bekend: van donderdag 3 tot en met zondag 6 september 2020.

Wat de organisatie betreft wordt Eilân dan toch bij het Meertje van Hee gehouden. Ze weten nu, zeggen ze, hoe snel ze kunnen schakelen. Er is al veel materiaal op het eiland en dat blijft er ook voor volgend jaar. We hebben een jaar lang de tijd om alles wat de rechter heeft gezegd, te repareren, laat de organisatie weten.

Bijeenkomst

De festivalorganisatie houdt woensdagmiddag een bijeenkomst om eilanders ondernemers en leveranciers bij te praten. Die wordt gehouden bij camping Cupido, vlakbij het terrein waar het festival zou plaatsvinden. De bijeenkomst stond al gepland en zou een toer zijn voor belangstellenden over het festivalterrein, om te vertellen hoe alles zou worden ingericht. Dat gebeurt nu niet, mensen worden nu bijgepraat over de uitspraak van de rechter en wat de gevolgen zijn. Ze kunnen ook vragen stellen aan de organisatie.

Foto: Omrop Fryslân, Auke Zeldenrust

Daniël van Drunen van de organisatie van Eilân

De VVV van Terschelling schat dat er dit weekend alsnog 500 à 1000 mensen naar het eiland komen, ook al gaat het festival niet door. Voor die mensen wordt er in de kroegen een alternatief programma opgezet, met onder andere dj's.

Trefwoorden: 
festival Terschelling Eilân
(advertinsje)
(advertinsje)