Toch feest op Terschelling? Meer dan 2.000 mensen willen bier drinken bij duinmeertje

11 sep 2019 - 15:26

Zo'n 2.000 mensen zien het wel zitten om volgend weekend feest te vieren op Terschelling. Nu het festival Eilân daar niet mag doorgaan, zijn er plannen om 'bier te drinken' bij het Duinmeertje van Hee. Op het Facebookevenement stromen de reacties binnen.

It Dúnmarke fan Hee - Foto: Omrop Fryslân, Auke Zeldenrust

De feestvierders willen vrijdag om 21.00 uur afspreken bij het meertje. "Geen Eilân-festival? Toch tijd voor pils!", schrijft de organisatie van het Facebookevenement. "Neem je eigen kistje pils mee en vier het eiland en de toekomst. Hou het ff een beetje netjes. Iedereen is welkom, op enkele leden van SOS na." SOS staat voor Stichting Ons Schellingerland, die zich inzet tegen het houden van het festival.

Burgemeester: geen goed plan

Burgemeester Bert Wassink van Terschelling vindt het geen goed plan om komend weekend feest te vieren bij het meertje. "Dit raad ik de eilanders ten sterkste af", zegt hij. "Er is geen vergunning voor. Ik hoop dat het gezonde verstand zegeviert. Er zijn genoeg café's op het eiland."

De organisatie van het festival Eilân laat weten zich op geen enkele manier met het initiatief op Facebook bezig te houden.

(advertinsje)
(advertinsje)