Suprecord is niet gehaald, "maar dan proberen we het volgend jaar weer"

10 sep 2019 - 19:06

Het record met elkaar suppen is dinsdag in Leeuwarden niet verbeterd. Voor het record wilde de organisatie 1111 suppers tegelijk een route af laten leggen. Zoveel waren er niet. Het record blijft daarom in Russische handen.

Foto: Omrop Fryslân

Suppen is staand op een surfplank met een peddel je over het water voortbewegen. Het centrum van Leeuwarden was afgezet voor de supmanifestatie. De verzamelplek was het water bij De Harmonie. Het record werd dus niet verbroken, maar dat deert Ritske Merkus van de organisatie niet zo. Er is wel veel jeugd op afgekomen en dan is het qua promotie geslaagd, zegt hij. "En anders proberen we het volgend jaar weer om het record te verbreken. Het is niet zo erg dat het een jaarlijkse happening wordt."

Foto: Omrop Fryslân, Willem de Vries

Verslaggever Willem de Vries is bij de start

Het suppen staat de laatste tijd wel in de belangstelling. Afgelopen weekend was er een nonstop-suptournee. Zestien deelnemers hebben die tocht uitgepeddeld. Woensdag begint de sup-elfstedentocht. De eerste etappe van Leeuwarden naar Sloten is meteen ook de zwaarste. Omdat de suppers niet meer over het kanaal mogen, moeten ze omvaren en is de afstand wat langer. En dan moeten ze aan het eind ook nog het Slotermeer over, wat niet meevalt, zegt Merkus. De deelnemers aan de sup-elfstedentocht komen overal ter de wereld vandaan. Merkus noemt een paar landen op: Nieuw-Zeeland, Japan, China, Oekraïne en de Verenigde Staten.

Foto: Omrop Fryslân, Willem de Vries

Verslaggever Willem de Vries om 17.20 uur

Trefwoorden: 
Leeuwarden suppen wereldrecord
(Advertentie)
(Advertentie)